Soorten leningen

Het is onwaarschijnlijk dat er ooit een tijd is geweest waarin er slechts één enkele kredietvorm voor handen was. Wie vroeger een lening wou afsluiten was haast verplicht om daarvoor een beroep te doen op een lening op afbetaling. Een dergelijke lening kon u afsluiten voor een bepaald bedrag waarna u de volledige som meteen op uw rekening kreeg gestort. Vervolgens kon u gewoon maandelijks afbetalen waardoor het door u geleende bedrag relatief snel en op een veilige manier terug was afbetaald. Tegenwoordig is de lening op afbetaling echter lang niet meer de enige beschikbare kredietvorm op de markt.

De mogelijkheden van flexibele leningen

Kredietnemers kunnen tegenwoordig namelijk ook kiezen voor flexibelere kredieten zoals het doorlopend krediet. Een doorlopend krediet is een kredietvorm waarbij u eveneens meteen het geld op uw rekening krijgt bijgeschreven, maar waarbij u bijvoorbeeld reeds afbetaalde bedragen terug kunt ontvangen. Daarnaast is bijvoorbeeld de einddatum van de lening flexibel waardoor u bijvoorbeeld langer kunt afbetalen wanneer u dat wenst. Al deze flexibele voorwaarden zijn best interessant, maar ook zeer gevaarlijk. Het doorlopend krediet wordt dan ook niet voor niets het doodlopend krediet genoemd. Daarnaast zijn flexibele leningen ook steeds behoorlijk duur.

Tot duizend euro lenen met de mini lening

Tot slot kunnen mensen die op zoek zijn naar een kleine lening steeds een beroep doen op de mogelijkheden van de zogenaamde mini lening. Deze kredietvorm staat kredietnemers toe om een bedrag te lenen tot maximum duizend euro. Dat bedrag moet u wel binnen de termijn van 30 dagen terugbetalen en dat ook nog eens inclusief de opstartkost die zomaar even 20 procent kan bedragen van het bedrag dat u oorspronkelijk heeft geleend. Hoe dan ook, zoals u ziet zijn er tegenwoordig heel veel verschillende soorten leningen op de markt terug te vinden.